Uchatka antarktyczna

Jest to gatunek drapieżnego ssaka morskiego z rodziny uchatkowatych.

Samce mają ciemnobrązowe futro, 190 cm długości i ważą około 150 kg.

Samice mają futro szare, mierzą 130 cm i ważą 50 kg.

Zwierzęta te mieszkają na wyspach wokół Antarktydy.

Obecnie nie są zagrożone wyginięciem dzięki objęciu ich w porę ścisłą ochroną.

 

 

 

 

 

Uchatka antarktyczna

Uchatka antarktyczna

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *